30 minute meal
Med kortklippta naglar (annoying as f***) så lämnar jag detta inlägg hos er medan jag åker iväg och jobbar. Detta inlägg kommer att bestå utav 2 rätter för ovanlighetens skull - men det är mer för att dom gjordes samtidigt. Nummer 1 är vad vi åt till middag under gårdagen och nummer 2 är matlådor. Först bestämde vi oss för Tzay-spett med bulgur och sweet chili-sås. Tzay har jag upplevt är otroligt svårt att hitta i många städer - men jag vet inte. Ni får helt enkelt ut och leta om ni blir sugna på att testa det. Denna rätt var väldigt enkel att göra.
Du behöver:
Bulgur
Tzay-spett
Sweet chili-sås
Gör så här:
1. Stek spetten medan du kokar upp vatten. 2. När vattnet kokar så häller du i bulguren och låter det stå på låg värme i någon minut. 3. Servera och njut.
Nästa rätt som jag valde att göra till matlådorna är en typisk ta-vad-man-har-rätt. Jag gjorde pajen på det som fanns hemma och det blev helt otroligt gott. Det som är det bästa med denna paj är att den nästan till och med blir godare när man värmer på den någon dag efteråt.
Du behöver:
Till degen:
Mjöl
Smör
Vatten
Till fyllningen
Broccoli
Quornfärs
Köttbuljong (om du vill)
Mozzarella
Riven ost
Ägg
Mjölk
Kryddor (efter egna preferenser)
Gör såhär:
1. Blanda ingredienserna till degen i en bunke. Till en normal form räcker det med 150 gram smör, 3 dl mjöl och 3 msk vatten. 2. Börja med att koka broccolin och steka färsen. Krydda efter egna preferenser. 3. Tryck ut degen i formen. 4. Vispa ihop äggstanningen. Till en normal form räcker det med 2 ägg och 2 msk mjölk. 5. Häll färsen i formen och sedan broccolin. 6. Riv över mozzarellan och strö sedan över den rivna osten. 7. Låt stå i ugnen på 200 grader. Börja med 15 minuter. 8. Låt svalna innan du delar upp och lägger pajen i matlådor.
skriven
Det låter himla gott, särskilt gratängen. Men jag undrar vad du har för magisk bulgur, min måste koka minst 8 minuter för att inte vara stenhård >.<