Vi förstör våra förebilder

Brad Pitt, Amy Schumer, Johnny Depp, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence och många fler. Kändisar. Våra förebilder och så småningom legender. MEN för var dag som går så förstör vi dessa människor. Varför? Jo för att VI har gjort deras privatliv till en marknad. Någonting att tjäna pengar på. Det måste få ett slut snart, för det funkar inte längre. Ett perfekt exempel är skandalerna kring Johnny Depp. En man med en stor talang som har hängts ut av sin ex-fru och målats upp som ett monster. En psykopat och en kvinnomisshandlare. 

Det finns mycket som talar både för och emot Depp. Familj och vänner bedyrar att dom aldrig sett en sådan sida av Depp, medan ex-frun lägger upp ett videoklipp som visar oss en väldigt arg man. Frågan är ju dock varför var han så arg? None of our damn buisness. Vi kommer inte få reda på den verkliga sanningen. Den enda informationen som vi kommer att få om detta är den versionen av händelsen som vi tycker låter mest spännande. Ett tilltag som kostar våran legend en hel del energi.  Här har vi alltså en av världens mest talangfulla skådespelare, en människa precis som oss andra; som vi väljer att hänga ut för underhållning. Vars liv vi betalar för att kunna följa. 

 
Jag känner till den vanliga frasen. "Han har valt att vara en offentlig person och då får han tåla lite kritik". Ah fast näe - den frasen är på tok för mycket 2010 för min smak. Vi ska snarare vara tacksamma för att våra kändisar väljer att sätta sig själva i en sådan sårbar situation för våran skull. För att ge oss underhållning, inspiration och glädje. Det är vi som har drivit många kändisar till vansinne genom vår obotliga nyfikenhet och jag mår illa när jag tänker på det. Cory Monteiths bortgång är ett annat bra exempel. Flickvännen Lea Michele var tvungen att gömma sig i någon annans hus för att få vara ifred. För hon visste att om en fotograf fångade henne på bild med ett ynka leende på sina läppar så skulle det vridas till något fult i tidningarna/media redan nästa dag. Allt för att ha någonting smaskigt att skriva om liksom. Det värsta är också att det finns de som hade svalt det med hull och hår. Har hon också valt det pga att hon är en offentlig person?

Har ni tänkt på detta någon gång? Vad kan man göra för att stoppa det?
1 Lovisa:

skriven

Det här är en sådan intressant diskussion, vet inte riktigt var jag ställer mig själv faktiskt. Eller, när det handlar om Cory är det såklart GIVET. Det är hemskt. Och hur folk verkligen gottar ner sig i andras problem? Jag har aldrig förstått meningen med det. Gör något konstruktivt istället, liksom.

2 Josefine:

skriven

Så sant!!

sv: Ja eller hur

3 Amanda:

skriven

Håller med att det är sjukt!

4 Misstossequeen:

skriven

Älskar Depp och har alltid gjort 😊

5 natalia:

skriven

Paddan heter doris :)

6 CAICAIS:

skriven

Så sant det du skriver! Inte konstigt att de stora stjärnorna försöker fly från vardagen och gör misstag!

7 Gabriella :

skriven

Såå bra inlägg!!

8 Lena:

skriven

Oh yes detta är något som jag tänker på då och då och känner lite som du. Sedan finns det dem också som klagar hela tiden dvs i intervjuer etc. Men medier är jag så jävla trött på överlag. Det gäller allt. Det ska vinklas och hej och hå bara för att folk ska läsa. Nej blä. Är så trött på det. Vissa saker har inte ens hänt och det skrivs upp som värsta grejen nä usch! Men tyvärr går ju folk på mycket av det också

Kommentera här: