header menu

Hälsosam! Yes please!

 Dagens middag fick bestå till största delen utav halloumi och broccoli - en nyttig och bra middag enligt mig. Halloumi innehåller ju mycket mer protein än kolhydrater och det är perfekt för mig. Det var ju på det sättet som jag gick ner de 40 kg som jag har gått ner. Broccoli och bönor är ju bara helt tokfantastiskt gott så det fick också vara med på tallriken. Att det också är nyttigt är ju bara en bonus.

 Jag ska vara ärliga mot er nu... Anledningen till min plötsliga insikt när det kommer till hälsosammare val är att jag har sett plus på den där förbannade vågen. Ja jag borde vara nöjd med mig själv och jag vet att jag är fin som jag är osv - men det handlar inte om vikten i sig. Det är inte den jag är rädd för. 
Det är att falla tillbaka i gamla mönster... Nu när jag har det lite tuffare än vanligt så har jag fått såna trevliga flashbacks från tiden då jag mådde som sämst. Från tiden då jag var riktigt deprimerad. Jag ser tendenserna... hur man suktar efter den där chokladkakan inne på affären. Hur man inte riktigt kan nöja sig med en burkcola. För det var så jag tröstade mig förr. Jag åt. Mycket. Detta resulterade i att jag nästan, tillslut, vägde 100 kg. 

 Jag har dock en fördel denna gång. För jag vet vad som funkar för att hitta en balans när det kommer till vikten. Jag behöver inte testa bantningskurer eller 1000 olika detaljer. Jag har hittat det som är rätt för mig. Och det kommer hädanefter bli en mycket större del av min vardag. (Kommer förmodligen att dra med mig PJ i det också hahah) 


 Det bästa med denna middag är ju att den faller inom kategorin "30 minute meal". Halloumi är väl sådär att köra i micron om man skulle vilja köra på en matlåda - men det funkar helt klart. Det är enkelt att göra och nyttigt. Bättre kan det ju knappaste bli.